Welkom arrow Jeugd en Verenigingen arrow Gemengd Koor

Gemengd Koor Afdrukken E-mail

Psalmzangvereniging - Psalmzingt den Heere

Ooit de Psalmen in uw bijbeltje wel eens goed gelezen? Wel eens gezien hoe vaak we worden opgeroepen om de Heere te psalmzingen en te loven? Hem alle eer te geven? Nee, niet alleen als u blij bent, maar ook in droefheid, in verdrukking, in benauwdheid. Dat gebeurt vele malen in de Psalmen.

Door David wordt vaak opgeroepen om te zingen. David, een man naar Gods hart, maar met zijn zonden en gebreken, die hij aan de Heere heeft beleden. Ja, door ze zingend aan de Heere te belijden. Daarom is het zo goed om de Psalmen te kennen. Niet alleen met de mond, maar ook met het hart. David bidt in Psalm 51 of de Heere zijn mond wil openen, want dan alleen kan hij de lof van de Heere alleen bedoelen.

Dat dit ook het doel van de zangvereniging mag zijn. In het oefenen van de Psalmen, de eer van de Heere alleen bedoelen. Dan zullen het gezegende avonden zijn.

Het gemengd koor is voor iedereen vanaf 16 jaar. Zij oefenen onder leiding van Thea Stekelenburg op maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Oude School in Waarder. Peter Boer bespeelt het orgel.

Iedereen die wil zingen mag komen. Wilt u gewoon eens komen luisteren? Dat mag ook. U bent niets verplicht. We hopen vele nieuwe gezichten te mogen begroeten.

Hierbij het rooster van de zang voor het eerste gedeelte van het seizoen 2017/2018;
28 augustus

25 september   (alleen de sopranen en de alten)
16 oktober   (geen zang  i.v.m. de herfstvakantie)
30 oktober   (alleen de bassen en de tenoren)
27 november   (alleen de sopranen en de alten)
7 december   (uitvoering in Salem, Ridderkerk.)
18 december   (waarschijnlijk een Kerstuitvoering in de Herv. Kerk in Waarder)
22 december   (waarschijnlijk een Kerkstuitvoering in de Hersteld Hervormde Kerk in Driebruggen)
25 december   (geen zang i.v.m. de Kerstvakantie)
1 januari   (geen zang i.v.m. de Kerstvakantie)